Ukratko o meni

Kratka biografija

Rođen sam 24. srpnja 1997. godine. Živim u Kutini, a studiram u Zagrebu. Osnovnu i srednjoškolsku naobrazbu (prirodoslovno-matematička gimnazija) stječem u Kutini, nakon čega upisujem studij informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Početkom srednje škole aktivnije se počinjem baviti grafičkim dizajnom i tada nastaju prve ozbiljnije suradnje. Prvi moj javno objavljeni rad našao se na službenoj web stranici benda “Opća Opasnost” i tada je za mene sve počelo. Od toga dana, pa do danas stekao sam nova iskustva, svaki dan naučim nešto novo, a iz brojnih suradnji razvila su se i nova poznanstva, prijateljstva i partnerstva.

Imao sam priliku aktivno raditi s brojnim sportskim klubovima i sportašima (Branimir Budetić – najbolji hrvatski paraolimpijac, dugogodišnje vizualno oblikovanje svih sadržaja vezanih za Karate klub Moslavina…), udrugama i zakladama (U ime obitelji, brojne udruge hrvatskih branitelja i veterana, Zaklada Sandra Stojić…), tvrtkama, pojedincima, glazbenicima (dugogodišnja suradnja s Antom Matićem – dobitnikom nagrade za najpopularnijeg pjevača u dijaspori, Ivan Ivanković – ponajbolji hrvatski gitarist i bivši član benda Marka Perkovića Thompsona…). Ostvario sam i mnoge međunarodne suradnje (bend Iternia iz Portorika, Arizona Cancer Foundation, Aussie Pooch, tvrtka iz Australije, Intelligent Fitness LLC iz SAD-a), te sudjelovao u organizaciji raznih evenata, događanja i u raznim projektima (organizacija memorijalnih turnira za Prvenstvo Hrvatske u karateu, obaranje Guinnessovog rekorda u Kutini, zajedno s timom bio sam finalist na jednom od najvećih studentskih natjecanja u Hrvatskoj gdje smo imali priliku predstaviti svoju edukativnu aplikaciju u ministarstvu obrazovanja, a za aplikaciju dobili smo nagradu učitelja i njihovih učenika…).

Također aktivno pišem pjesme, a moji tekstovi bili su objavljivani na portalima priznajem.hr, nacija.hr, dnevno.hr i dr. U slobodno vrijeme bavim se sportom (barem nastojim :D), vozim bicikl, slušam glazbu, povremeno volontiram, pišem i učim.

Alati, jezici, hobiji...

Vještine i znanja

Alati

Adobe Photoshop
Adobe Illustrator
Office alati

Programski i markup jezici

HTML5, CSS3, JS
Python
C, C++
PHP

Jezici

Hrvatski jezik
Engleski jezik
Njemački jezik

Hobiji

Muzika, nogomet, bicikl, druženje, čitanje...

IZRADA WEB STRANICA

Izrada kvalitetnih i moderno dizajniranih web stranica, s CMS-om ili bez njega, s kodom pisanim od nule ili prema postojećem predlošku uz adaptaciju prema potrebama.

SEO OPTIMIZACIJA

On-page i off-page SEO optimizacija web stranice kako bi stranica ostvarila svoj puni potencijal i bila što isplativija korisniku web stranice za privlačenje još više posjetitelja.

ADMINISTRACIJA DRUŠTVENIH MREŽA

Višegodišnje iskustvo u administriranju društvenim mrežama. Kvalitetno upravljanje tim aspektom privlači širi krug posjetitelja uz znatno manja ulaganja u marketing.

VEKTORIZACIJE I PRIPREMA ZA TISAK

Vektorizacija logtipa, oznaka, crteža i slično, priprema za tisak kako bi Vaši radovi mogli u punom sjaju zasjati, ne samo na zaslonu, već i na svemu što zamislite.

GRAFIČKI DIZAJN

Dizajniranje majica, plakata, reklama, logotipa i vizualnih identiteta, ilustracija i kreativna obrada fotografija, dizajn za tisak i za objavu na webu, kvalitetno i u skladu s Vašim potrebama.

BRENDIRANJE

Uz dizajn logotipa, vizualnog identiteta, također radim i na brendiranju. Kao što je važan jedinstven i upečatljiv logo, važan je i prepoznatljiv slogan, odabir sheme boja, kreativan marketing...

OSVRTI KLIJENATA

Što drugi kažu o mom radu

Testimonial avatar

Sa Maxom sam surađivao na nekoliko projekata. Dizajnirao je moj logo, nekoliko majica, vizitke, plakate i puno pomogao u organizaciji obaranja Guinnessovog rekorda. Sve je odrađeno na nivou i preporučujem svima.

Matija Podhraški – Stunt vozač

Testimonial avatar

S Maxom sam surađivao nekoliko puta, dizajnirao je logo i booklet za moj prošli album i odradio je to vrhunski. Vrlo profesionalno i uvijek sve na vrijeme!

Ivan Ivanković – gitarist (ex. MPT bend)

Testimonial avatar

The band and I worked with Max with our Logo and album. The experience was more than delightful. Everywhere from communication, organization, time taken to complete the tasks was on a professional level. He took everyone's suggestions and made it work beautifully in the finished product.  We highly recommend him.

Ricardo Ojeda – Iternia band (Portoriko)

Testimonial avatar

Moja preporuka svima. Surađujem s Maxom Križanićem dosta i zaista sve pohvale. Uostalom, uvjerite se sami.

Damir Markuš – dogradonačelnik Kutine

Testimonial avatar

Dugi niz godina surađujem s Maxom, od dizajna albuma, majica, izrade web stranice, administriranje službene facebook stranice i sve je odrađeno profesionalno. Sve pohvale!

Ante Matić – glazbenik

PARTNERI

Dugogodišnje suradnje

Partner
Ante Matić

Suradnja u dizajnu, te administraciji web i facebook stranice i youtube kanala.

Partner
Karate klub Moslavina

Višegodišnja briga o vizualnom identitetu kluba i sudjelovanje u organizaciji i vođenju Kluba.

Partner
Kulturni centar Gradec

Dizajn plakata i letaka za razna predavanja, priredbe i prigodna događanja.

Partner
Priznajem.hr

Dizajn logotipa i reklama, kao i pisanje članaka, intervjua i vijesti na web portalu.

Partner
Matija Podhraški

Dizajn logotipa, majica, plakata, brendiranje, organizacija eventa.